See how Peltrie Place renovated this narrow centennial DC home

0

The couple spend most of their time in the kitchen as they are both passionate about cooking. In addition to being the room that receives the most natural light, it is also the focal point of the house since it is located between the two living areas on the first floor. “I designed the space to make sure that whenever you’re in the kitchen you can clearly see and communicate with those in either seat,” says Robyn.

AFTER: The library was created for the couple to display and access their cookbooks, memorabilia and photos. The banquet was a comfortable and relaxed addition.

Photo by Brian Wetzel

AFTER: The addition of 15 feet allowed for the creation of this family room space, designed to feel open and bright while being practical and versatile.

Photo by Brian Wetzel

With the help of Patrick Jones and Robyn’s dad, Robyn and Marshall added a 15-foot, two-story addition to the space that made the transition from the kitchen to the family room. This allowed them to create an open and spacious environment. The central banquet location separating the two areas was important as they knew they would be spending a lot of time there.

The family room opens onto the backyard which prior to the renovation was dark and underused. They decided to make the back walls all in glass to let in as much light as possible and mix the house with nature. Having a functional outdoor space that looked like an extension of the house was an important part of the renovation. Comfort for everyone, including their dog Markley, was key. Robyn planned the backyard so that there could be an open space for the dog, as well as a garden and a separate dining area. Due to the fixed footprint of the land and the house, she also focused on adding porches and a rooftop deck to maximize outdoor space.

BEFORE: The yard before the renovation.

Sean shanahan

AFTER: Much attention was paid to the design of the rear wall of the windows. Large French doors were used to create a smooth transition to the courtyard, and any available space on the back wall was transformed into a window.

Photo by Brian Wetzel

By making the back of the house all the windows, Robyn decided it was best to move the master bedroom from the front of the house to the back. Outside of the glass French doors, the exterior patios look like an extension of the room. Interiors have been kept neutral, for comfort and serenity, and infused only with subtle pops of color from special art and personal items.

AFTER: “As the back of our house faces east, we love the morning light,” Robyn says of the master bedroom.

Photo by Brian Wetzel

AFTER: The couple wanted their main bath to be calming, minimal, and hotel-like.

Photo by Brian Wetzel

“Setting up the house seemed like our own puzzle,” says Robyn. But the reconfiguration of the house ended up with some nice surprises. A particularly special? “The roof terrace offers beautiful sunsets,” she says.

AFTER: The office with the added skylight. Robyn wanted to make sure the office wasn’t too serious, so they made it a space to display photos and memorabilia.

Photo by Brian Wetzel

AFTER: Markley is a huge fan of the house transformation.

Photo by Brian Wetzel


Source link

Share.

Comments are closed.