Lucas Design leads the team to create Wow House at Bighorn Golf Club

0

The experiential focal point of the central gathering space is a wine bar and its glass vault, which keeps bottles at rest. Defined but not confined, the kitchen, dining and living spaces revolve around a social semi-circle.

“The relationship of the living spaces creates privacy where you want it,” says Hayer. Bringing areas together while keeping them open “is a family thing; it just flows. The floor plan is just as comfortable for a family of four as it is for a party of 40, and that’s always a challenge.

In the kitchen, a raised ceiling and a row of clerestory windows highlight the drop of pendant lights above the island. A solid walnut slab on its polished marble mass warms the elbows and the mood for those pulling up a tan leather stool. Rift white oak hopscotch upper cabinets on two windows and marble slab backsplash.

Tucked away behind the great room, a theater room next to the main entrance is scaled down to comfortable proportions and an office faces the pool and mountains as part of the master bedroom wing.

“We wanted to create an inviting home that feels like a really comfortable place to relax and recharge,” notes David. “It was a requirement that it feel high quality without feeling pretentious. A true luxury experience doesn’t need to knock you over the head.”


Source link

Share.

Comments are closed.