Koto designs twisted holiday home overlooking the Cotswolds

0

A twisted, stacked shape clad in black wood creates both terraces and cantilever canopies at this Cotswold vacation home, designed by prefab specialists Koto.


Falcon House is the first two-story modular home completed by the british studio, which designs and manufactures prefabricated cabins.

Koto designed a prefabricated cabin in the Cotswolds

The two bedroom home is located by a lake on the Lower Mill Estate, the development of a former gravel pit by Habitat First Group that was originally started in 1999.

It was built from two cross-laminated timber (CLT) cabins which were stacked on top of each other and twisted slightly to create triangular terraces on either side of the kitchen, dining room and living room. from the first floor.

A black hut in the countryside by Koto
Falcon House is formed by two CLT cabins stacked on top of each other

Underneath, this twisted shape means the upper floor cantilever outwards, creating two triangular canopies that shade the windows of the downstairs bedroom.

“The upside-down house was created to maximize the view of the surrounding nature from the living spaces,” the practice explained, “creating the feeling of living in the trees, while the lower level was designed to accommodate more intimate spaces. “

“Although the sculptural form is strong, the striking design blends well with the surrounding nature,” he continued.

A black cantilevered structure on a cabin
Triangular terraces line the kitchen, dining room and living room

To connect the house to the surrounding landscape, the upper floor is a single open space with large windows at each end.

A seating area is organized around a wood-burning stove in one corner of this space, while a terrazzo-covered kitchen counter defines the dining area on the opposite end.

Below, the two bedrooms have been placed on either side of a central core which houses the master bedroom bathroom, a second bathroom, a utility room and a staircase.

An approach to “quiet luxury” inspired the interiors, which were designed by Koto Living, the interior design arm of Koto.

The Falcon House bedroom
Two bedrooms are located on the lower ground floor

The prefabricated cabin CLT was left on display in the living space, with minimal fittings drawing attention to the exterior views.

The terraces, accessed through black-framed sliding glass doors, are decked out in wood planks and surrounded by black steel balustrades.

The interior of the kitchen of Falcon House
Koto Living used minimalist furniture for the interior

Downstairs, a “sense of character and friendliness” has been created through the use of plaster paint, textured wood headboards and woven rugs in the bedrooms, with smaller windows offering targeted views while maintaining privacy.

“It’s a home to slow down, where spaces have been designed to contemplate and watch the leaves rustle in the trees, or to be social and enjoy the joy of partying with friends and family,” said the convenient.

Other prefabricated structures Koto designed include the new art centre’s sculpture park workspace cubicle and designs for ADUs or prefabricated accessory housing units in California.

Photography is courtesy of Koto.


Source link

Share.

Comments are closed.